Наши цели

Приближување на кошарката до најмладите,отварање на можноста да бидат физички активни и да го засакаат овој спорт; Развој на талентирани млади кошаркари; Обезбедување програми за нивно стипендирање и докфалификација; Учество на меѓународни натпревари и кампови; Натпреварување во машка и женска сениорска лига; Континуирано подобрување на условите за работа,сала,превоз и опрема; Вложување и развој на професионални тренери и стручни соработници; Тимот кој што го оформуваме се луѓе со свои лични успеси и ќе придонесат оваа академија да се воздигне меѓу најдобрите во регионот.

DRIBLING

ДРИБЛИНГ

DVOKORAK

ДВОЧЕКОР

ŠUT

ШУТ

ODBRANA

ОДБРАНА

Програмата моментално успешно се применува во 15 основни училишта во Минханг Дистрикт Шангај. Целта на оваа програма е што повеќе ученици од Општина Карпош да земат активно учество и да се запознаат со кошарката.

akademija-principi-rada
Цели на кошаркарскиот програм