Мисија и визија

IBA академијата да биде водечка кошаркарска школа во регионот преку континуиран развој на таленти и настап во младинските и сениорските лиги.

 

Во наредните 4 години академијата да биде најуспешна во сите младински категории и активно да се натпреварува во прва машка и женска сениорска лига со професионални кошаркари/ки произлезени од младинската школа на клубот.